Maak je applicaties future-proof met Application Modernization

Wij geven een helder beeld van je applicatielandschap, stellen zorgvuldig een roadmap op en implementeren die ook, zodat jouw applicaties klaar zijn voor de toekomst.

Cloud-cost-scan-graph

Waarom Application Modernization nodig is.

Softwaretechnologieën evolueren razendsnel. Voor je knippert, is er alweer een nieuwe versie of OS update beschikbaar. Je applicaties up-to-date houden is dus cruciaal.

Future-proof
Het zou zonde zijn als je applicaties plots niet meer optimaal functioneren, omdat ze verouderd zijn of niet meer compatibel zijn met de laatste versies van het besturingsysteem. Onderhoud is cruciaal om ervoor te zorgen dat je applicaties optimaal blijven werken.

Uniformiteit
Wij streven naar een uniform applicatielandschap waarbij er voor 1 technologie gekozen wordt als dat haalbaar is. Tenzij je een large enterprise bent, is het zeer arbeids- en kostenintensief om verschillende applicaties in verschillende technologieën te onderhouden. Met het gebruik van het 6R-model bekijken we wat de beste aanpak is per applicatie en gaan we voor de beste maintainability.

Cloud enablement
Zit je nog niet op de Cloud en ben je dat misschien van plan in de toekomst? Dan is Application Modernization de eerste stap! Met een helder, uniform applicatielandschap is de overgang naar Cloud een pak gemakkelijker, en zijn je applicaties meteen klaar om de moderne technieken van een Cloud te gebruiken met kostenoptimalisatie en transparantie als grootste voordeel. Lees hierover meer op de Cloud Cost Scan-pagina.

Wat mag je verwachten.

Stap 1: Analyse met workshop

In een workshop brengen we het volledige applicatielandschap in kaart. We stellen functionele en technische vereisten op van de applicaties, en op basis van het 6R-model beslissen we per applicatie welke actie wordt genomen. Het eindresultaat is een verregaande inventaris van je applicatielandschap.

Stap 2: Roadmap opstellen

In de roadmap komt alle informatie samen: welke acties er nodig zijn, wat de prioriteiten zijn, de impact en dependencies. In functie van het budget, stellen we ook een strategisch plan op.

Stap 3: Implementeren

Alles ligt er, dus we gaan aan de slag met de implementatie van de roadmap volgens het strategische plan. Let’s get to work!

Cloud-cost-scan-check
Cloud-cost-scan-euro

Hoe we te werk gaan.

Definiëren van samenwerkingsvorm

Elk project is anders; daarom bieden we verschillende samenwerkingsvormen aan, afgestemd op uw specifieke noden.
Samen bepalen we welke vorm de meest gepaste is, afhankelijk van de grootte van de roadmap.
Op basis daarvan rapporteren en monitoren we de vooruitgang en kunnen we bijsturen waar nodig. Ook op regelmatige budgetopvolging kan je rekenen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

6R-model

We passen het 6R-model van cloudmigratie toe op ons Application Modernization traject:

Retain: welke apps behouden we?
Retire: welke apps zijn niet meer nodig en worden uitgefaseerd?
Repurchase: kan je een bestaande applicatie kopen die exact doet wat je nodig hebt?
Refactor: moderniseren (updaten) van de bestaande applicaties.
Replatform/Rewrite: we herschrijven een volledige applicatie naar een ander platform (taal), in teken van uniformiteit en werkbaarheid.
Rehost: Je infrastructuur is verouderd, maar je applicatie kan wel draaien op nieuwe infrastructuur die we implementeren. Ook wel de “lift en shift” genoemd. Dit wordt meestal gebruikt als tijdelijke oplossing.

Analyseer. Budgeteer. Implementeer.

Application Modernization

Maak je applicatielandschap helemaal klaar voor een duurzame toekomst, met een betrouwbaar partnerschap. Laat je gegevens achter in het formulier hiernaast en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Start vandaag je Application Modernization op.