Alle blogberichten

Een terugblik op 2022: een jaar boordevol community events

Een terugblik op 2022: een jaar boordevol community events

Nu dat de Sint is langsgeweest en de kerstboom ondertussen mooi versierd staat, kan dit maar één ding betekenen: het einde van het jaar is in zicht! Alvorens na te denken over onze nieuwjaarswensen, blikken we graag nog even terug op het voorbije jaar. Ons Exsertus Feestcomité heeft zich sterk ingezet om ons team te entertainen en dichter bij elkaar te brengen. Zo werd er maandelijks een community event georganiseerd met een goede balans tussen fun & knowledge sharing.

Hier enkele hoogtepunten uit 2022 van onze Exsertus Community:

Maart 2022: Company update

Transparantie en openheid zijn twee belangrijke kernwaarden in onze Exsertus bedrijfscultuur. Tijdens onze jaarlijkse company update blikken Bart en Wouter, onze Managing Partners, terug naar het voorbije jaar en doen ze ook hun ambities voor het aankomende jaar uit de doeken. Daarnaast wordt ook voldoende tijd besteed aan project updates zodat iedereen goed op de hoogte is van wie op welk project werkt. Afsluiten doen we graag met een heerlijk diner.

Community events - brainstorm

April 2022: Community brainstormsessie

Bij Exsertus hechten we veel belang aan de input van onze medewerkers. Om deze mooie woorden ook waar te maken in de praktijk, organiseerden we een brainstormsessie waarbij onze collega’s heel wat vragen voorgeschoteld kregen over onze community zoals bijvoorbeeld: wat verwacht jij van onze community? Wat doen we goed? Wat kan er beter? Welke events moeten we zeker toevoegen aan onze kalender? Deze input werd door Sofie, onze Community Builder, gebruikt om nieuwe initiatieven op te starten of bestaande zaken te verbeteren.

Mei 2022: Techorama

Een evenement dat elk jaar al ruim op voorhand in de agenda van onze collega’s gemarkeerd staat, is Techorama. Dit is dé IT conferentie in België die je als developer zeker wil meemaken. Tijdens dit 2-daags evenement kan je deelnemen aan verschillende deep-dive tech sessions door vakspecialisten. Dit jaar werd alles mooi aangekleed in het Las Vegas thema door middel van slot machines, pokertafel, wheel of fortune en veel meer! We kijken al uit naar de editie van 2023!

Community events - Techorama
Community events – Techorama
Community events - Paintball

Juni 2022: Paintball

Eén van de zaken die uit de brainstormsessie naar boven kwam, was een grote interesse om nog eens met het team te gaan paintballen. Zo gezegd, zo gedaan! Onze collega’s trokken naar Red-Fox Paintball om het daar tegen elkaar op te nemen tijdens enkele spannende spellen zoals Team Deathmatch, Capture the flag, Bus Assault en Free For All. Afsluiten deden we met een lekkere BBQ!

Augustus 2022: Roundtable

Binnen onze Exsertus community hechten we veel waarde aan kennisdeling. Zoals de naam al weggeeft, komen tijdens onze roundtable sessie, alle collega’s aan bod om zichzelf en zijn/haar project voor te stellen. Zo weten onze collega’s enerzijds wie er met welke technologie werkt en anderzijds krijgen ze interessante tips & tricks mee om zelf mee aan de slag te gaan. Bovendien is zo’n roundtable de ideale gelegenheid voor nieuwe collega’s om de andere teamleden te leren kennen.

Community events - roundtable
Community events - Familiedag

September 2022: Familiedag

Na twee jaar zijn weggeweest door COVID, konden we dit jaar opnieuw onze familiedag organiseren. Dit jaar trokken we met z’n allen naar Beat The Barn voor een leuke teambuilding op een boerderij. Twee teams namen het tegen elkaar op tijdens heel wat originele weidespellen. Daarnaast kregen we ook een rondleiding in de koeienstallen en konden we genieten van een lekkere BBQ en vers hoeve ijs.

November 2022: Karting Cup

Een vaste waarde op onze event kalender, is de Exsertus Karting Cup. Elk jaar strijden onze sportieve collega’s om de felbegeerde karting beker. Dit jaar kozen we voor E-karting op het indoor circuit bij Burney’s in Mechelen. Het was een spannende race, maar Wouter ging met de hoofdprijs lopen! Daarnaast waagden enkele andere collega’s zich aan het ontsnappen uit een escape room. Mission accomplished dankzij een knap staaltje teamwork!

Community events - Karting

Nieuwe collega’s aan boord

Om het jaar af te sluiten, blikken we ook graag terug naar enkele collega’s die dit jaar onze Exsertus community vervoegden. Met enkele jaren ervaring als Full Stack Developer, mochten we Arno begin dit jaar verwelkomen. Daarnaast kwamen Axel en Sebastien recht van schoolbanken in September aan boord bij Exsertus. Axel in de rol van DevOps Cloud Engineer en Sebastien als Full Stack Developer. En tenslotte, kwam ook Mathijs, als Functioneel Analist ons team versterken.

Wil je ook deel uitmaken van onze Exsertus community?

Gerelateerde blog berichten.

Great Place to Play: De pretkalender van…

Gepubliceerd op 27/12/2023

In 2023 werden we officieel een 'Great place to work'. En die 'work' kan alleen…

Achter de schermen bij Exsertus: hoe behaal…

Gepubliceerd op 17/07/2023

Hoera! Sindskort mag Exsertus zich een “Great Place To Work” noemen. Maar wat betekent dit…

Stageproject in de kijker: ontwikkeling van een…

Gepubliceerd op 27/06/2023

De voorbije 8 weken hadden we het gezelschap van twee stagiairs: Bjorn & Michiel. Ze…

Je eerste werkdag bij Exsertus: een warm…

Gepubliceerd op 24/01/2023

Daar sta je dan met een gezonde portie zenuwen, maar vooral veel goesting om erin…

Werken als consultant bij Exsertus: Wat is…

Gepubliceerd op 19/09/2022

Binnen de IT sector is ‘consultancy’ een veelvoorkomende term. Maar wat betekent het juist? En…