Alle blogberichten

Werken als consultant bij Exsertus: Wat is consultancy? En wat zijn de voordelen?

Werken als consultant bij Exsertus: Wat is consultancy? En wat zijn de voordelen?

Binnen de IT sector is ‘consultancy’ een veelvoorkomende term. Maar wat betekent het juist? En wat je kan verwachten van een job als consultant bij Exsertus? Wij zetten alles voor jou op een rijtje. Ontdek hieronder in onze blog of consultancy iets voor jou kan zijn.

Wat is consultancy?

Consultancy kan je omschrijven als het verlenen van onafhankelijk professioneel advies binnen een specifiek vakgebied. In de praktijk betekent dit dat je op projectbasis ingeschakeld wordt om jouw expertise tijdelijk ter beschikking te stellen van opdrachtgevers. Bedrijven maken gebruik van consultancy wanneer ze kennis, vaardigheden of interne werkkrachten te kort schieten voor een bepaald project. Bovendien is het ook een voordeel voor het bedrijf dat consultants objectief en zonder eigenbelang te werk gaan.

Wat zijn de voordelen van consultancy?

Werken als consultant brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • In de eerste plaats bouw je veel sneller kennis en ervaring op door in aanraking te komen met verschillende omgevingen, uiteenlopende projecten en diverse technologieën. Je leert constant bij on-the-job door andere invalshoeken te zien en alternatieve manieren van werken te ervaren. Hierdoor krijg je nieuwe inzichten en verruim je je algemene kijk op de zaken. Deze kennis kan je dan inzetten bij je volgende klanten en/of projecten.

  • Daarnaast heb je heel wat variatie en flexibiliteit in je job. Bij elk project staat er weer een nieuwe uitdaging voor je klaar. Deze afwisseling in projecten zorgt er bovendien ook voor dat je “on top of things” blijft. Aangezien de opdrachten steeds beperkt zijn in de tijd, maakt dit ook dat je niet snel zal vastroesten.

  • Verder krijg je de kans om bij verschillende gerenommeerde bedrijven en organisaties aan de slag te gaan. Zo levert Exsertus bijvoorbeeld diensten voor Euronav, Aertssen, Sdworx, ZNA, Digipolis, etc

  • En last but not least, je werkt samen met collega specialisten binnen jouw domein waardoor je je professionele netwerk automatisch opbouwt zowel binnen als buiten je eigen organisatie.

Wat houdt een job als consultant bij Exsertus in?

Als consultant werk je voltijds of deeltijds op projecten bij onze klanten. Bij Exsertus staat open en transparante communicatie centraal. Dit betekent dat je zelf kan aangeven waar je voorkeuren en ambities liggen. Of je nu liever wat langer op één project werkt bij eenzelfde klant of eerder diverse projecten bij verschillende opdrachtgevers uitvoert, bij Exsertus kan het allemaal!

Daarnaast kan je rekenen op een hecht team van collega’s die steeds voor je klaar staan om vragen te beantwoorden, samen te sparren of gewoon gezellig een babbeltje te slaan op kantoor. Om onze Exsertus community te versterken organiseren we maandelijks een teamactiviteit waarbij we afwisselen tussen fun & knowledge sharing.

Je kan ook vertrouwen op de goede opvolging en begeleiding van onze Managing Partners Bart en Wouter. Loopt jouw project af? Of is het tijd voor een nieuwe uitdaging? Wouter en Bart zorgen ervoor dat je goed terecht komt en geven je voldoende ondersteuning om je carrière naar de next level te brengen.

Tenslotte heb je als consultant recht op 10 opleidingsdagen per jaar. Deze kan je gebruiken om je huidige expertise bij te schaven of om je te verdiepen in een geheel nieuwe technologie.

Welke functie kan ik uitvoeren als consultant bij Exsertus? 

Exsertus specialiseert zich in de ontwikkeling van software op maat. Om onze projecten tot een goed einde te brengen, bundelen we de krachten van verschillende profielen. Als consultant bij Exsertus kan je onder andere aan de slag als:

Waarom onze collega’s kozen voor een job als consultant bij Exsertus:

Jimmy .net developer

“Bij Exsertus word je niet behandeld als nummer, maar wel als een collega die deel uitmaakt van een hecht team. Voor je op een nieuw project start, vragen onze managers je eerlijke mening of je dit project ook werkelijk ziet zitten. Dit schept een vertrouwensband waardoor ik heel graag bij Exsertus werk.”

Lees Jimmy’s testimonial hier

“In de eerste plaats apprecieer ik de openheid van Bart & Wouter. Dat schept een zeker vertrouwen, wat voor mij enorm belangrijk is. Daarnaast zorgt Exsertus voor een fijne werksfeer: er wordt gelachen op kantoor en er worden regelmatig leuke teambuildings georganiseerd.”

Ontdek het verhaal van Kris hier

Wil je meer weten over consultancy? Of wil je Exsertus beter leren kennen?

Gerelateerde blog berichten.

Great Place to Play: De pretkalender van…

Gepubliceerd op 27/12/2023

In 2023 werden we officieel een 'Great place to work'. En die 'work' kan alleen…

Achter de schermen bij Exsertus: hoe behaal…

Gepubliceerd op 17/07/2023

Hoera! Sindskort mag Exsertus zich een “Great Place To Work” noemen. Maar wat betekent dit…

Stageproject in de kijker: ontwikkeling van een…

Gepubliceerd op 27/06/2023

De voorbije 8 weken hadden we het gezelschap van twee stagiairs: Bjorn & Michiel. Ze…

Je eerste werkdag bij Exsertus: een warm…

Gepubliceerd op 24/01/2023

Daar sta je dan met een gezonde portie zenuwen, maar vooral veel goesting om erin…

Een terugblik op 2022: een jaar boordevol…

Gepubliceerd op 19/12/2022

Nu dat de Sint is langsgeweest en de kerstboom ondertussen mooi versierd staat, kan dit…