Alle blogberichten

Je eerste werkdag bij Exsertus: een warm welkom!

Je eerste werkdag bij Exsertus: een warm welkom!

Daar sta je dan met een gezonde portie zenuwen, maar vooral veel goesting om erin te vliegen! Niets zo spannend als een eerste werkdag bij je nieuwe werkgever. Maar hoe gaat dat nu juist in zijn werk in de praktijk? Bij Exsertus hechten we enorm veel waarde aan een goede opstart. We zorgen ervoor dat onze kersverse collega’s zich meteen welkom voelen in onze community. Benieuwd wat je kan verwachten op je eerste werkdag bij Exsertus? Je leest het hieronder!

Een warme verwelkoming

Op je eerste werkdag zorgen we ervoor dat je een hartelijk ontvangst krijgt van Bart of Wouter, de Managing Partners van Exsertus. Ook je toekomstige collega’s staan te popelen om je te ontmoeten en zullen zeker met een delegatie van het team aanwezig zijn bij je opstart. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

(No) koffiekoeken for you

Een eerste werkdag brengt heel wat excitement met zich mee en vraagt dus ook best wat extra energie van je. But no worries, we’ve got you covered! Om je suikervoorraad voldoende op pijl te houden, trakteren wij op lekkere koffiekoeken waar je samen met je teamgenoten van kan smullen. Het is de ideale moment om meteen het ijs te breken en op een informele manier kennis te maken met je nieuwe collega’s.

Eerste werkdag - koffiekoeken

Enkele praktische zaken op een rijtje

Na deze sugar rush, krijg je heel wat praktische informatie voorgeschoteld. Bart of Wouter zullen uitgebreid de tijd nemen om nog wat meer te vertellen over Exsertus, je toekomstig project alsook onze ondersteunende diensten. Denk hierbij maar aan informatie over HR, wagenpark, timesheets, opleidingen en veel meer. Oh ja, we hebben ook een checklist voorzien zodat je doorheen je eerste weken alle to do’s gemakkelijk kan afvinken.

Eerste werkdag - Axel en Wouter

Je wegwijs maken tijdens een rondleiding

Tijd om de benen even te strekken! Letterlijk dan, want op je eerste werkdag voorzien we uiteraard ook een uitgebreide rondleiding zodat je in no-time je weg kan vinden in het “Cronos dorp” en in ons eigen kantoor. PS: vergeet zeker niet te vragen naar de koekenkast, waar je tussendoor lekkere snacks kan vinden!

“Al tijdens de eerste gesprekken met Exsertus kreeg ik de indruk dat het een warm en familiaal bedrijf is. Ook op mijn eerste werkdag werd dit bevestigd. Ik werd op leuke manier onthaald met koffiekoeken. Verder vond ik het ook fijn dat er verschillende collega’s op kantoor aanwezig waren en dat ik mijn laptop zelf mocht installeren.”

Time for lunch!

Wat is die voormiddag voorbij gevlogen! Wanneer de klok 12uur slaat, trekken we met het hele team naar de 1ste verdieping voor samen gezellig te lunchen in onze refter. Tijdens de lunch snijden we telkens leuke topics aan. Dit kan gaan van de laatste nieuwe automodellen, tot de nieuwste releases in de cinema maar ook evengoed over onze weekendplannen.

Eerste werkdag - lunch

Kennismaking met onze Community Builder

Om te vermijden dat je een middagdip krijgt, vliegen we er meteen weer in. Deze keer heb je een informeel kennismakingsgesprek met Sofie, onze Community Builder. Zij zal je het reilen en het zeilen van onze Exsertus Community uitleggen en je enthousiasmeren voor de vele teambuilding events die op onze jaarplanning staan.

Eerste werkdag - cooling down

Cooling down

Net zoals na een stevige workout, is het ook bij je opstart belangrijk om op het einde van je eerste werkdag goed te stretchen! Met een bureaujob zoals de onze mag je dat advies uiteraard letterlijk volgen, maar in dit geval bedoel we voornamelijk even de tijd nemen om alle informatie te laten bezinken. Het is ook de uitgelezen moment om je nieuwe laptop te installeren en gebruiksklaar te maken voor de volgende werkdag!

“Mijn collega’s waren erg behulpzaam en ook Wouter beantwoordde heel wat vragen aan de hand van een praktische onboarding presentatie. De rondleiding op het “Cronos domein” gaf me meteen “the lay of the land”. Bovendien kreeg ik bij het onthaal niet enkel mijn laptop en auto, maar ook leuke Exsertus kledij, zoals een fantastische jas die ik dagelijks draag!”

Zie jij zo’n geweldige eerste werkdag ook zitten?

Gerelateerde blog berichten.

Great Place to Play: De pretkalender van…

Gepubliceerd op 27/12/2023

In 2023 werden we officieel een 'Great place to work'. En die 'work' kan alleen…

Achter de schermen bij Exsertus: hoe behaal…

Gepubliceerd op 17/07/2023

Hoera! Sindskort mag Exsertus zich een “Great Place To Work” noemen. Maar wat betekent dit…

Stageproject in de kijker: ontwikkeling van een…

Gepubliceerd op 27/06/2023

De voorbije 8 weken hadden we het gezelschap van twee stagiairs: Bjorn & Michiel. Ze…

Een terugblik op 2022: een jaar boordevol…

Gepubliceerd op 19/12/2022

Nu dat de Sint is langsgeweest en de kerstboom ondertussen mooi versierd staat, kan dit…

Werken als consultant bij Exsertus: Wat is…

Gepubliceerd op 19/09/2022

Binnen de IT sector is ‘consultancy’ een veelvoorkomende term. Maar wat betekent het juist? En…