Alle blogberichten

Great Place to Play: De pretkalender van Exsertus

Great Place to Play: De pretkalender van Exsertus

12 maanden, 12 teamactiviteiten.

Wat in onze Exsertus wandelgangen leeft, staat nu ook officieel op onze kast te pronken; we zijn een Great Place to Work. Die ‘work’ slaat natuurlijk op onze dagelijkse bezigheden, maar wordt sterk gevoed door alles wat we ernaast uitspoken. Want naast een professioneel topteam, is het onze cultuur om ook een leuke bende te vormen. Daarom stellen we je bij wijze van jaaroverzicht met plezier onze pretkalender voor: 12 Maanden, 12 teamactiviteiten. Het zou een TikTok challenge kunnen zijn, maar het is vooral onze Great Place to Play.

Let’s rewind!

pretkalender 2023

.JANUARI – Board games

De eerste afterwork van 2023 was een feit. Gezien we veel board game liefhebbers in ons team hebben, was de activiteit snel gekozen: game night! Dankzij deze laagdrempelige activiteit leren onze collega’s elkaar beter kennen in een andere context dan die van het werk. Bovendien was het de ideale gelegenheid voor onze nieuwkomers om zich mee te integreren in onze community!

💡 Tip: lachen gegarandeerd met ‘Wat schets je me nou’ en ‘Cards against humanity’.

.FEBRUARI – Chocolade smikkelen

Want onder het motto Enjoy life, eat chocolate nodigden we onze collega’s en hun partner uit voor de tweede teamactiviteit van het jaar: het nieuwjaarsevenement in Chocolate Nation, Antwerpen. Met een programma om letterlijk van te smullen, kuierden we door het museum, maakten we in een workshop zelf chocolade lolly’s en studentenhaver, hieven we het glas op het nieuwe jaar en schoven we onze voeten onder tafel in restaurant Octave.

.MAART – Fun to grow & learn

Ook in ons groeien maken we graag plezier. Maart was dan ook goed gevuld met verschillende leerzame activiteten! Van een tech sessie over DevSecOps tot deelname aan KDG’s “The Lab” onderzoeken en de student conference days. Want is er eigenlijk iets toffer dan kennis op doen en expertise delen? 💪

.APRIL – Potje poolen

Hebben we al verteld dat we een sfeercomité hebben om onze collega’s van de leukste afterworks te voorzien? Zij schotelden ons deze keer een heerlijk potje pool en dito dinertje voor. De ideale portie ontspanning om de werkweek mee af te sluiten.

.MEI – Game Night II

Net als bij de eerste activiteit van het jaar vormden ‘Wat schets je me nou’ en ‘Cards against humanity’ de rode draad doorheen de avond. Die werd deze keer wel afgetrapt met wat interne FIFA-competitie en op smaak gebracht door burgers en ribbetjes à volonté.

.JUNI – Cycling Challenge

Fun fact: Wist je dat Exsertus dit jaar een Cycling Challenge organiseerde? We lieten zelfs speciaal branded outfits maken! Begin september gingen enkele moedige collega’s de uitdaging aan om samen de Mont Ventoux te beklimmen. Met het goede weer dat juni voorzag en de mini-stress dat je er ongetraind niet zal geraken, werd het eerste gezamenlijke trainingsritje op poten gezet: een tocht van 90 kilometer naar een welverdiend terrasje.

.JULI – Cocktails

Wat zeiden we over drankjes? Want in juli stond er weer een nieuwe workshop voor de boeg: cocktails shaken! Dankzij Miraeus Cocktails leerden we de kneepjes van het vak door zelf onze eigen cocktails en mocktails te shaken. De ideale combinatie van verfrissende drankjes op een prachtige locatie op de Meir met het leukste gezelschap maakte het weer een TOP activiteit binnen onze Exsertus community.

.AUGUSTUS – Family First

Dat we een grote .NET-familie zijn, dragen we graag uit. Maar daarbij vergeten we allerminst onze echte families. Daarom nodigden we onze collega’s en hun gezin uit voor een leerrijke initiatie golf en heerlijke barbecue. #allemaalsamen

.SEPTEMBER – Mont Ventoux

Ain’t no mountain high enough… Alleszins voor enkele moedige teamleden die de uitdaging aangingen om de legendarische Mont Ventoux met de fiets te beklimmen tijdens onze Exsertus Cycling Challenge! Dit sportieve weekend was de ideale gelegenheid om onze teamspirit te versterken. Ons peloton kon tijdens de klim en afdaling rekenen op de logistieke steun van Waut en Johan die meteen klaarstonden om te helpen waar nodig. Van een knap staaltje teamwork gesproken! Kortom, een avontuurlijke teambuilding om niet snel te vergeten!

.OKTOBER – In-house inspiration

Dat we een great place to play zijn, hadden we dit jaar al ferm bewezen, maar spelenderwijs leren we ook graag bij. Daarom zetten we een interne inspiratiesessie op rond het kwaliteitslabel dat we als developers nastreven. De avond startte met een infosessie gegeven door technisch architect Tom Borloo (Euronav), gevolgd door een interactieve brainstormsessie waarbij onze collega’s input gaven over verschillende topics waaronder consultancy, projectwerk en technologie. Op basis van deze input, zal er een ‘Exsertus Charter’ worden opgesteld zodat we onze dienstverlening naar een hoger niveau kunnen tillen.

.NOVEMBER – Exsertus Karting Cup

Tijd voor wat competitie! Want met onze jaarlijkse Exsertus Karting Cup zetten we het hele team op scherp. Voor we ons op het circuit van Goodwill Karting begaven, tankten we nog wat moed en koolhydraten met een portie frietjes. Dat die de nodige brandstof gaven voor een topprestatie bewezen Bjorn, Waut en Thomas als top drie voor dit jaar. Veel pret en een jaar lang roem is hun verdiende prijs.

.DECEMBER – Kerstmarkt

12 Maanden, 12 Teamactiviteiten. Dat was het uitgangspunt van onze Exsertus pretkalender en dat we daar glansrijk in geslaagd zijn, getuigt bovenstaand overzicht. Daar klonken we met veel plezier op tijdens de laatste teamactiviteit van het jaar dat we gezellig samen afsloten met een drankje op de Kerstmarkt. 

2023 met verve uitgespeeld!

Gerelateerde blog berichten.

Achter de schermen bij Exsertus: hoe behaal…

Gepubliceerd op 17/07/2023

Hoera! Sindskort mag Exsertus zich een “Great Place To Work” noemen. Maar wat betekent dit…

Stageproject in de kijker: ontwikkeling van een…

Gepubliceerd op 27/06/2023

De voorbije 8 weken hadden we het gezelschap van twee stagiairs: Bjorn & Michiel. Ze…

Je eerste werkdag bij Exsertus: een warm…

Gepubliceerd op 24/01/2023

Daar sta je dan met een gezonde portie zenuwen, maar vooral veel goesting om erin…

Een terugblik op 2022: een jaar boordevol…

Gepubliceerd op 19/12/2022

Nu dat de Sint is langsgeweest en de kerstboom ondertussen mooi versierd staat, kan dit…

Werken als consultant bij Exsertus: Wat is…

Gepubliceerd op 19/09/2022

Binnen de IT sector is ‘consultancy’ een veelvoorkomende term. Maar wat betekent het juist? En…