Alle blogberichten

Van ‘Wolfenstein’ tot .NET developer: waar haalde onze .NET consultant Jimmy de mosterd?

Van ‘Wolfenstein’ tot .NET developer: waar haalde onze .NET consultant Jimmy de mosterd?

Onze Senior .NET developer Jimmy is een trotse Exsertus consultant in hart en nieren. Hij bewees dat je ook zonder hoger diploma een mooi parcours kan afleggen in het software landschap. Met zijn passie voor programmeren, gezonde dosis humor en goesting om bij te leren is hij een vaste waarde in ons team! Lees hier zijn verhaal.

Hoe is je interesse voor programmeren begonnen?

Als jong gastje van 15 jaar speelde ik regelmatig Wolfenstein. Dit is een ‘first person shooter’ en wordt bekeken als de voorloper van: Call of Duty en Battlefield. Samen met mijn vrienden richtten we een clan op om regelmatig samen te spelen en beter te worden. Om nieuwe mensen aan te trekken, besloot ik om een website te maken.

Hiervoor haalde ik specifieke clan templates van het internet, die ik nadien aanpaste in HTML om eigen tekst aan de website toe te voegen. Dat waren mijn eerste stappen in de programmeerwereld.

Wolfenstein Logo .net developer

Ben je uiteindelijk ook iets in die richting gaan studeren?

Met een diploma Multimedia op zak, had ik de smaak van het programmeren te pakken. Ik schreef me in voor een Bachelor Informatica maar wegens enkele tegenslagen besloot ik mijn studie niet verder te zetten. In die levensfase bleek het klassieke onderwijs niet meteen ‘my cup of tea’ te zijn dus ging ik op zoek naar een alternatief. Niet veel later zag ik op de website van VDAB een cursus voor ‘SharePoint .NET developerverschijnen.

Dit was een full-time opleiding gedurende zes maanden gevolgd door een stage. Deze opleiding vond ik enorm interessant want hier lag de focus volledig op het programmeren. Zo leerde ik onder andere werken met C# en .NET. Kort nadien startte ik mijn eerste job als .NET developer bij het bedrijf waar ik stage had gelopen.

Hoe ben je daarna bij Exsertus terecht gekomen?

Ik werd op LinkedIn benaderd door een recruitmentbureau dat samenwerkte met verschillende bedrijven, waaronder Exsertus. Na enkele gesprekken had ik 3 concrete voorstellen op tafel liggen. Al snel besefte ik dat Exsertus er met kop en schouders bovenuit stak. Enerzijds omdat ik aan de slag kon gaan in de frontend met Angular en anderzijds sprak de cultuur mij enorm aan.

Een leuke anekdote hierover: toen ik het kantoor binnenkwam voor mijn interview, zag ik heel wat collega’s gezellig samen pizza eten en boardgames spelen. Toen dacht ik bij mezelf: het moet hier toch wel héél tof zijn als mensen ook na de werkuren nog tijd doorbrengen met elkaar! Als ik hier op terugblik, heeft dat onbewust meegespeeld in mijn beslissing.

Waarom werk je graag als .NET developer?

In de eerste plaats vind ik het leuk om problemen op te lossen. Als software developer heb je ontelbaar veel manieren om dit te doen, maar het is aan jou om de meest performante oplossing te vinden binnen een schappelijke tijd. Daarnaast heb je als consultant heel wat variatie in je projecten. Die afwisseling heb ik toch wel nodig. Ondertussen werk ik zes jaar in .NET consultancy en heb ik al in verschillende sectoren mogen werken waaronder de autosector, sportsector, medische sector, event sector, financiële sector en bij de overheid. Het leuke hieraan is dat je altijd wel iets nieuw bijleert over deze sector.

“Het leuke aan dit project is dat we veel technische vrijheid krijgen om de functionele verwachtingen te realiseren. Als .NET developer is dit één groot speelveld waarbij je aan de slag kan gaan met de nieuwste technologieën en technieken.”

Op welk project ben je het meest trots?

Dit is zonder twijfel Thola, een cloud-native development project op Azure. Wouter, onze Managing Partner, heeft dit in-house project opgestart om een oplossing te bieden voor online events. In dit project is de ‘visual editor’ mijn pronkstuk. Door de integratie van de WYSIWYG HTML Editor kunnen gebruikers op een gemakkelijke manier kamers opbouwen, personaliseren en previewen via het dashboard.

Het leuke aan dit project is dat we veel technische vrijheid krijgen om de functionele verwachtingen te realiseren. Als .NET developer is dit één groot speelveld waarbij je aan de slag kan gaan met de nieuwste technologieën en technieken. Dit zorgt ervoor dat ik vaak mijn technische grenzen opzoek waardoor ik voortdurend uitgedaagd blijf. Daarnaast is het ook fijn dat Wouter de rol van Product Owner opneemt. Dit zorgt voor transparante communicatie.

Waarom werk je ten slotte graag bij Exsertus?

Bij Exsertus word je niet behandeld als nummer, maar wel als een collega die deel uitmaakt van een hecht team. Voor je op een nieuw project start, vragen onze managers je eerlijke mening of je dit project ook werkelijk ziet zitten. Dit schept een vertrouwensband waardoor ik heel graag bij Exsertus werk.

Eens je bent opgestart op je project, word je ook doorheen het jaar goed opgevolgd. Verder vind ik het ’the best of both worlds’ om te werken in een bedrijf met een familiale sfeer waar iedereen elkaar goed kent, maar waar je tegelijkertijd ook kan rekenen op de ondersteunende diensten van De Cronos Groep. Denk bijvoorbeeld maar aan Legal, HR, Fleet of Cronos Care waar je terecht kan bij een diëtist, masseur of osteopaat.

Gerelateerde blog berichten.

Van Excel naar Webapp: stageproject budgettool in…

Gepubliceerd op 25/06/2024

Hoe transformeer je een logge Excel-sheet naar een gebruiksvriendelijke webapplicatie in slechts acht weken? Jef…

Recap Techorama 2024: onze belangrijkste take-aways

Gepubliceerd op 27/05/2024

Exsertus en Techorama, dat gaat hand in hand. Dus ook in 2024 waren we met…

Achter de schermen bij Exsertus: hoe behaal…

Gepubliceerd op 17/07/2023

Hoera! Sindskort mag Exsertus zich een “Great Place To Work” noemen. Maar wat betekent dit…

Stageproject in de kijker: ontwikkeling van een…

Gepubliceerd op 27/06/2023

De voorbije 8 weken hadden we het gezelschap van twee stagiairs: Bjorn & Michiel. Ze…

Techorama 2023: onze 5 belangrijkste take-aways

Gepubliceerd op 29/05/2023

Ook dit jaar waren we met een delegatie van ons Exserstus team aanwezig op Techorama.…

Hoe ziet het carrièrepad van een IT…

Gepubliceerd op 22/03/2023

Welke doorgroeimogelijkheden heb je in de rol van IT consultant? En welke skills heb je…

Levenslang bijleren: de rode draad in het…

Gepubliceerd op 15/11/2022

Al meer dan 8 jaar maakt Birgit deel uit van onze Exsertus community. Ze startte…

Hoe ontwikkel je een volwaardige applicatie in…

Gepubliceerd op 13/06/2022

Axel en Brent studeren beiden Toegepaste Informatica aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen.…

Hoe maak je de switch van Full…

Gepubliceerd op 18/05/2022

Al vanaf jonge leeftijd zat onze Analist consultant Kris gekluisterd aan zijn scherm door zijn…