Alle blogberichten

Levenslang bijleren: de rode draad in het verhaal van onze collega Birgit

Levenslang bijleren: de rode draad in het verhaal van onze collega Birgit

Al meer dan 8 jaar maakt Birgit deel uit van onze Exsertus community. Ze startte haar carrière als .NET Developer en evolueerde ondertussen naar een meer coachende rol waarbij ze haar expertise deelt met junior ontwikkelaars. Wie is Birgit? Wat doet ze? Wat drijft haar? Eén ding is zeker: bijleren is haar levensmotto! Ontdek haar verhaal hieronder.

Hoe ben jij in de IT wereld terecht gekomen?

Dit was eerder een toevallige samenloop van omstandigheden. Enerzijds werd mijn interesse in IT tijdens het middelbaar aangewakkerd door de vakken Informatica en Dactylografie. Ook na het school speelde ik graag Amiga games op de pc. Daarnaast was het voornamelijk mijn oudere zus, die Informatica studeerde, die mij heeft geïnspireerd om te starten aan een bachelor Toegepaste Informatica. Nadien ben ik geschakeld naar een master Industrieel Ingenieur wat mij geholpen heeft om op heel andere manier te denken en programmeren. Eens afgestudeerd, ben ik gestart als Developer in een familiebedrijf.

Hoe ben je bij Exsertus terecht gekomen?

Op een bepaald moment merkte ik dat ik niet meer mee was met de laatste nieuwe technologie op de markt en besloot ik om opnieuw te gaan solliciteren. Het was moeilijk om mijn eerste bedrijf te verlaten, omdat ik er altijd graag gewerkt heb en omdat ik ook wel een loyaal persoon ben. Voor het solliciteren had ik contact opgenomen met de bedrijven waar ik tijdens mijn studie mee in aanraking was gekomen. Cronos was mij toen sterk bijgebleven omwille van de vele opleidingen die ze aanbieden voor hun medewerkers. Dit was voor mij een teken dat ze bezig zijn met de nieuwste technologieën en voldoende ondersteuning hierin voorzien. Door opnieuw contact op te nemen met Cronos, ben ik zo uiteindelijk bij Exsertus terecht gekomen, waar ik meteen kon starten als .NET Developer.

bijleren - amiga pc
bijleren – amiga pc

Hoe ben je de voorbije 8 jaar bij Exsertus verder geëvolueerd?

Persoonlijk vind ik dat ik wel sterk ben geëvolueerd. Langs de ene kant op inhoudelijk vlak. Aan het begin van mijn Exsertus carrière werkte ik voornamelijk uitvoerend. Ondertussen is dat helemaal anders gezien ik nu ook technische analyses maak, mee nadenk over de architectuur en ook vaker mijn inzichten deel. Daarnaast heb ik bij Cronos de Azure Developer Track samengesteld en zorg ik voor de nodige begeleiding voor collega’s die dit certificaat willen behalen. Ook op mijn huidig project bij Aertssen neem ik een meer coachende rol op mij waarbij ik junior collega’s begeleid, de daily’s mee vorm geef, de sprint en project planning mee opstel etc. Dit gaat natuurlijk gepaard met een evolutie op persoonlijk vlak. Gezien ik doorheen de jaren meer kennis opbouwde, werd ik meer zelfzeker om mijn expertise te delen met anderen.

“Ook op mijn huidig project neem ik een meer coachende rol op mij waarbij ik junior collega’s begeleid, de daily’s mee vorm geef, de sprint en project planning mee opstel etc. Dit gaat natuurlijk gepaard met een evolutie op persoonlijk vlak. Gezien ik doorheen de jaren meer kennis opbouwde, werd ik meer zelfzeker om mijn expertise te delen met anderen.”

Wat was de grootste uitdaging dat je bent tegengekomen als consultant bij Exsertus?

Kort na mijn start bij Exsertus, ben ik een half jaar uitgevallen door een breuk aan mijn pols. Eens ik terug kon gaan werken, moest dit stelselmatig gebeuren, namelijk 1 à 2 dagen per week in het begin. Als perfectionist was dit voor mij een moeilijke periode omdat ik vooruit wilde en alles tot in de puntjes goed wilde doen. Helaas liep dit niet van een leien dakje gezien ik naar mijn gevoel niet voldoende aandacht aan het project kon geven om kwalitatief vooruit te gaan. Gelukkig toonde Wouter, mijn leidinggevende, veel begrip en gaf hij duidelijk aan om alles op mijn eigen tempo te doen. Ook de regelmatige opvolging omtrent mijn herstel apprecieerde ik enorm.

Op welk project ben je het meest trots en waarom?

Tijdens mijn project bij SD Worx heb ik gewerkt aan de myworkandme applicatie. Enerzijds hebben we met het team deze app opnieuw geschreven waarbij ik voornamelijk heb bijgedragen aan de authenticatie, authorisatie en de user interface. Anderzijds hebben we op één weekend tijd maar liefst 2 miljoen gebruikers gemigreerd van de oude naar de nieuwe applicatie waarbij ik de migratie zelf heb geschreven. Dit was best spannend, maar alles is goed verlopen. Dit is een leuk project om te delen omdat de meeste mensen deze applicatie ook kennen en zelf gebruiken.

testimonial birgit bijleren - myworkandme

Waarom kies je na al die jaren nog steeds voor Exsertus?

Als er iets scheelt of als ik vragen heb, kan ik Bart & Wouter gemakkelijk bereiken en wordt dit ook onmiddellijk opgepakt. In diezelfde transparante sfeer kan ik ook eerlijk communiceren als ik bijvoorbeeld van project zou willen switchen. Daarnaast vind ik het ook fijn dat er verschillende evenementen worden georganiseerd, dat zorgt voor een leuke groepssfeer. Tenslotte hecht ik ook veel waarde aan de opleidingsdagen die Exsertus voorziet, gezien ik continu wil bijleren.

Wil jij net zoals Birgit ons team versterken als Developer?

Gerelateerde blog berichten.

Van Excel naar Webapp: stageproject budgettool in…

Gepubliceerd op 25/06/2024

Hoe transformeer je een logge Excel-sheet naar een gebruiksvriendelijke webapplicatie in slechts acht weken? Jef…

Recap Techorama 2024: onze belangrijkste take-aways

Gepubliceerd op 27/05/2024

Exsertus en Techorama, dat gaat hand in hand. Dus ook in 2024 waren we met…

Achter de schermen bij Exsertus: hoe behaal…

Gepubliceerd op 17/07/2023

Hoera! Sindskort mag Exsertus zich een “Great Place To Work” noemen. Maar wat betekent dit…

Stageproject in de kijker: ontwikkeling van een…

Gepubliceerd op 27/06/2023

De voorbije 8 weken hadden we het gezelschap van twee stagiairs: Bjorn & Michiel. Ze…

Techorama 2023: onze 5 belangrijkste take-aways

Gepubliceerd op 29/05/2023

Ook dit jaar waren we met een delegatie van ons Exserstus team aanwezig op Techorama.…

Hoe ziet het carrièrepad van een IT…

Gepubliceerd op 22/03/2023

Welke doorgroeimogelijkheden heb je in de rol van IT consultant? En welke skills heb je…

Hoe ontwikkel je een volwaardige applicatie in…

Gepubliceerd op 13/06/2022

Axel en Brent studeren beiden Toegepaste Informatica aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen.…

Hoe maak je de switch van Full…

Gepubliceerd op 18/05/2022

Al vanaf jonge leeftijd zat onze Analist consultant Kris gekluisterd aan zijn scherm door zijn…

Van ‘Wolfenstein’ tot .NET developer: waar haalde…

Gepubliceerd op 05/04/2022

Onze Senior .NET developer Jimmy is een trotse Exsertus consultant in hart en nieren. Hij…